Túlérzékenyek

Miért szeretem a Valentin napot

Bár azt olvastam, hogy Magyarországon csak a 90-es években vált ismertté a Valentin nap, én bizony már a 80-as években, mini tiniként rajongtam érte.  Amerikában nevelkedett magántanártól tanultam angolul, aki mesélt nekem a Valentin napi szerelmes üzenetekről. Olyan izgalmas volt hallgatni, hogy ezen a napon úgy vallhatunk szerelmet, úgy küldhetünk érzéseinkről titkos üzeneteket, hogy nem kell felfedni a ki-voltunkat. Egyszerűen csak eljuttatjuk az üzenetet a kiszemelt személyhez a Te Valentined aláírással, és kész.

 

 

Aztán, amikor kb. 10 évvel később én találtam nekem írt szerelmes versikét az autóm szélvédőjén, az ablaktörlő alatt, akkor repdesett a szívem az egek felé.  Persze tudtam én, hogy ki rakta oda, és boldog voltam nagyon, mert ebben a gesztusban oly sok minden volt: az, hogy megírta nekem azt a verset, hogy átutazta a várost azért, hogy titokban a kocsimon hagyja a kis kézzel írt kockás lapot, hogy küldte felém a jeleket, hogy ki merte nyilvánítani, hogy mit érez, hogy tudtam, hogy fontos vagyok neki. Ez a szerelem egyszer véget ért, de az ilyen emlékek örökre megmaradnak, és amikor valamilyen apropóból újra eszünkbe jutnak, még hosszú évek múltán is képesek mosolyt csalni az arcunkra. Szerintem, ilyen dolgokból kellene állni az életnek, amikor bárhonnan, bármikor pozitív, megerősítő, biztató, reménykeltő üzeneteket, megerősítéseket kapunk, mert ezek által töltekezhetünk.

 

 

Az ilyen apró kis figyelmességhez nem szükséges ajándékboltba menni, nem kell Valentin napon kötelességből, vagy elvárásból virágot venni. Ilyenkor játszani kell, nyíltan, vagy titokban, attól függően, hogy a szituáció mit kíván meg. Itt most minden szabad! Szuper lehetőség arra, hogy esetleg egy kicsit visszahúzódóbb, érzékenyebb, félénkebb ember is kreatív magánakciókba kezdjen!

 

 

Nem kell a Valentin napból kommersz ünnepet, vagy szokást csinálni! Bújjunk elő a computer mögüli virtuális világból, legalább évente egyszer, és küldjünk a szerelmünknek, leendő szerelmünknek, vagy egyszerűen csak annak, aki fontos nekünk a szeretetünkről, érző, emberi jeleket!

 

 

Tíz nap múlva Valentin nap, még van idő meglepiket kitalálni, csak, mert az élet játék,

amit játszani kell!

 

Addig is egy filmajánló, kedves, játékos, naiv bájjal, természetesen a végén ….-mel :

Amelie csodálatos élete

Kérlek a bejegyzéseket a forrás megadásával másold! 

Ha van kedved, bal oldalon csatlakozhatsz a Facebook oldalamhoz, így egy jó kis csapatot építhetünk együtt.

Ha tetszett a cikk, kérlek oszd meg te is, hogy minél több emberhez eljusson az információ!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!